antalya Şubesi

Polis Eşleri Derneği

1987’ de kurulmuştur. Genel Merkezi Ankara’ da olan derneğin genel başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanlarının eşleri tarafından yapılmaktadır. Türkiye genelinde toplam 32 ilde şube başkanlığı bulunmaktadır.

PEKAY Antalya Şubesi,

Dernek Genel merkezine bağlı şubelerden biridir ve 28.09.2009 tarihinde kurularak faaliyete geçmiştir. Emniyet Teşkilatı Eşleri arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu kurumsallaştırıp, ülkemizin daha ileri gitmesi için çalışacak genç beyinlerin okumasını teşvik etmeyi ve desteklemeyi misyon olarak belirlemiştir.

Bu bağlamda PEKAY Antalya Şubesi, başta şehit, malul, gazi, emekli ve halen görevli Teşkilat Mensuplarının, Çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören çocuklarına Öğrenim bursu verebilmek için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalardan elde edilen gelirin tamamıyla, ihtiyaç sahibi ve başarılı Öğrencilere her yıl 10 ay süreyle öğrenim bursu verilmektedir. Bununla beraber doğrudan öğrenim bursu vermek isteyen gönüllüler ile Öğrenciler arasında koordinasyonları da dernek aracılığıyla sağlanmaktadır.